Johnny B. Weekly

Strøtanker om politikk, samfunn og det som måtte passe seg.

Det er forår-Pris våren!

28. Februar 2021

Koronaen herjer, utestedene stenger ned og skoler går i rødt. Joda, det er trått, men det er forår, og vi har lys i vente. Her meldes det temperaturer opp mot 13-14 grader. Det er håp for 2021, og vi gjør klar for søndagsturen.

Om enn vi sitter isolert. Mange hver for oss, og vi begrenser våre sosiale kontakter, i hver vår avkrok, her opp mot nord. Vi må holde ut, og tro på at for hver dag som går, nærmer vi oss slutten på Koronaens herjinger. Det blir uvegerlig vår, og vaksinene er på vei. Assisterende Helsedirektør, Espen Nakstad, tror fortsatt vi kan håpe på en normal sommer. Nye vaksiner godkjennes, og her oppe under isen sier 8 av 10 nordmenn, at de vil ta vaksinen. “Bring it on”, sier jeg.

Vi er heldige. Om enn noen måtte mene vi bor i en avkrok mot nord, så er det langt imellom og vidt omkring. Vi er ennå ikke skikkelig urbanisert, vi trives ikke alltid i de store flokker . Det er kort vei ut til skogen, marka, fjellet og havet. Nedstenging til tross. Det er samvær i tosomhet, og en turkamerat eller tre. Det er vår,  håp og forundring å finne, når vi og naturen vekkes til live etter en mørk vinter. Nyssgjerrigheten, forventningen og gleden må vi beholde. Få sier det bedre enn den danske nasjonalskald, Benny Andersen:

Afkrogen
Man leder efter ord
og finder et sprog –
Man kysser en mund:
og bliver gift med et folk.
Man graver i haven –
støder på en planet,
Man ser forundret op –
og man er forår!

Vi får komme oss ut. Grave i jorden, gå en tur og holde avstand. Men, se opp, se på, smil til og opplev det fellesskap som tilværelsen, tilstedeværelsen, våren og livet kan gi. Det er forår!

God Søndag.Følg bloggen

Skriv inn din e-post adresse for å få varsler ved nye innlegg.

Join 273 other subscribers